Spoiler alert: Te magad vagy az. ? Pontosabban az, amit gondolsz magadról. Nem hiszed? Járjunk utána!

Egyéni vállalkozóként nap mint nap olyan helyzetekben találhatod magad, ahol akarva-akaratlanul folyamatosan definiálnod kell magad, hiszen kommunikálnod kell és láthatóvá kell válnod ahhoz, hogy megtalálhassanak, akiket a munkáddal szolgálni tudsz. ?

És ebben a legnagyobb akadály éppen a saját az önbizalomhiányod lehet, illetve ennek minősített esete, az imposztor szindróma. Az ezeket tápláló félelmek azonban szinte kivétel nélkül téves, és zömében tudattalanul futó hitrendszereken alapulnak, amiket valamikor az élete(i)d során internalizáltál – és amelyek olyan belső párbeszédekben fejeződnek ki, amelyekkel végsősoron megkérdőjelezed a saját tudásodat, a képességeidet és az értékességedet.

? Ismerős neked, hogy bármit tanulsz, akármennyi tapasztalatot is szerzel, mégsem érzed magad kellően magabiztosnak?

Kezdj el gyanakodni, hogy te is imposztor szindrómával küzdesz és önmagadat szabotálod az előrejutásban a limitáló hitrendszereiddel, ha

❌folyamatosan megkérdőjelezed és alulértékeled a tudásodat és a képességeidet,
❌ úgy érzed, még mindig nem vagy elég jó, pedig halmozod a tanfolyamokat és bújod a könyveket és több évnyi munkatapasztalatod is van
❌ félsz a kritikától mert nem tudod megvédeni magad, vagy épp a reflektorfénytől tartasz, ezért nem mered felvállalni magad és a háttérbe húzódva próbálsz boldogulni
❌ időről időre elfog az a megmagyarázhatatlan balsejtelem, hogy te valójában csak egy csaló vagy, és rettegsz a lebukástól – még akkor is, ha már kimondottan sikeres vagy szakértőként
❌ tendenciózusan nem úgy jönnek össze a dolgaid, ahogy kellene, vagy nem is azt az életet éled, amire titkon vágysz.

Ha folyamatosan küzdesz a bizonytalansággal és azzal hitegeted magad, hogy minden oké lesz csak még több időre van szükséged ahhoz, hogy igazán beinduljanak a dolgaid, meg még el kell végezned pár kurzust is hozzá, ám a feltételek és körülmények aztán sosem alakulnak igazán optimálisan és képtelen vagy magabiztosan több pénzt kérni a munkádért, akkor vedd észre, hogy mindez nem a valóság, csak a saját elméd játszik veled.

? Mi a következménye annak, ha hagyod, hogy a félelmeid irányítsanak? Az, hogy egy mások által előre kijelölt úton fogsz haladni. A saját életed megélése, az élettörténeted megírása helyett egy olyan életprogramot igyekszel majd teljesíteni, ami a számodra fontos személyek vagy a többségi társadalom szerint optimális.

Az időd felszabadult és kreatív felhasználása helyett biztonsági játékossá válsz, tipródsz hogy mi legyen a következő lépésed, igyekszel telezsúfolni a naptáradat hogy elég elfoglaltnak és ezáltal fontosnak érezd és láttasd magad, és az eredményeket hajszolod majd. Sóvárogsz mások elismerésére, megerősítésére, biztatására, és az elért eredmények után kapható jutalomra, amelyekkel elhitetheted magaddal, hogy elég jó vagy. ?

Mivel azonban sosem érzed magad elég jónak, nem is mered igazán megmutatni magad. Nem mersz posztolni, a bemutatkozó szöveged olyan semmitmondó hogy akár másé is lehetne, és titkon az ötöslottó főnyereményéről ábrándozol, mert idén sem fogod tudni megengedni magadnak a nyaralást különböző okok miatt. Majd talán jövőre. ? Most dolgoznod kell. Esetleg még meg is győzöd magad arról, hogy mennyire felelősségteljes vagy a racionalitásoddal.

Félre ne érts: az jó, ha két lábbal a földön állsz, csak épp haladni nem haladsz előre, ha félsz elhagyni a biztonságos, jól ismert terepet. Már vagy három éve.

Hát rendben van ez így? ?

Szerintem mélyen belül te is érzed, hogy ennél többre van hivatott, ha már úgy döntöttél, hogy vállalkozóvá válsz. Nézzük meg, hogy mire lenne szükséged ahhoz, hogy hozzáférhess a benned rejlő valódi potenciálhoz! ?

Ex-imposztor szindrómás és sikeres EV-ként segíthetek neked, hogy az önkorlátozó hiedelmeid eliminálásával végre te is golyóálló önbizalomra tegyél szert, és hozzád méltó szakmai státuszt és bevételt teremts magadnak. Nagyképűség nélkül. ?

Foglalj időpontot egy ingyenes Fókusz konzultációra!

❤ Kunigunda / Kunido Vibe