Talán találkoztál már te is a buddhista hagyományok szerint kijelölt ún. Tízmilliószoros, teremtő napok fogalmával – hiszen lassan buddhistábbak az emberek a nyugati féltekén, mint mondjuk Tibetben, és amúgyis tele van a Facebook mindenféle spiri tartalmakkal.

A vakhit és a totális elutasítás két véglete között azonban érdemes megtalálni az arany középutat. Ehhez tisztánlátásra van szükség. Nézzük meg tehát, hogy mi igaz és mi nem igaz a tízmilliószoros napokat övező misztériumból.

///

Mindenekelőtt szerintem fontos értelmezni, hogy a buddhizmus sokkal inkább életfilozófia, tudatállapot és hozzáállás, mint vallás. Más kérdés, hogy a mi kultúránkban és társadalmi rendszerünkben ez egyszerűen kezelhetetlen, nincs rá kategória, így buddhista v a l l á s i közösséget kellett alapítanunk nekünk is formailag nemrég.

Tízmillió aranyló falevél aTízmilliószoros napon (is)

A Tízmilliószoros nap erejében lehet tehát vakon hinni – és akkor ha másért nem is, de a placebo hatás miatt is biztosan fogsz tapasztalni valamilyen hatást. De nem szükséges a vakhit, és ami azt illeti, én úgy gondolom, hogy kimondottan fontos olykor szabadon megkérdőjelezni dolgokat, hogy ne váljunk a megszokásaink és hagyományaink rabjává, teljesen tudattalanul. Ha tudatosítjuk, hogy mit ünneplünk, mire emlékezünk, akkor elképzelhető, hogy sokkal mélyebb és jelentőségteljesebb megéléseink lehetnek – vagy esetleg épp arra juthatunk, hogy érdemes változtatni és másképp csinálni valamit, mint addig.

? Mi is a Tízmilliószoros nap?
A tibeti buddhisták hagyománya szerint évente 4 db ún. Nagy Buddha nap van, amelyeket a Hold fázisaihoz igazítanak, így ezek minden évben más-más napokra esnek.
A négy ünnepnap a történelmi buddha, azaz az ex-Sziddhárta herceg, Gautama/Sákjamuni Buddha élete során megtörtént csodaságokat jelöli.

A mai nap a 2021-es év utolsó Tízmilliószoros napja. Ma van a 9. holdhónap 22. napja. Elvileg. Ugye ezt sem tudjuk igazából, hacsak nem vagyunk asztronómusok, de készségesen elhisszük. Mint ahogy az is közmegegyezés tárgyát képezi, hogy a Gergely-naptár rendszerében ma egyben október 27-e is van a mi földrajzi elhelyezkedésünk és időzónánk szerint, amit pedig egy másik bölcs pasi, Jézus születésének napjához igazítottak annó.

Most nem akarom ideírni, hogy mikor volt az előző három Tízmilliószoros nap az évben, meg hogy ezek a napok milyen eseményt jelölnek Buddha életében, mert a lexikális információkat megtalálhatjátok bárhol a neten, ha rágugliztok. Én inkább a Tízmilliószoros napok teremtő erejéről és a hatásmechanizmusról szeretnék mesélni.

? Hogyan hat a Tízmilliószoros nap?
Hát az attól függ, hogy te mit gondolsz róla és hogyan viszonyulsz hozzá. Ha lepereg rólad, akkor semmi extra nem fog történni, habár az energiák rád is hatással vannak, ezt nem tudod megkerülni. Mint ahogy a Hold is hatással van rád is, és még oly sok mindenenre itt a Földön. Ha azonban tudatosítod, hogy ma Tízmilliószoros nap van, sokkal intenzívebb hatásokat tapasztalhatsz.

✨ A lényeg röviden szerintem az, hogy ha egyszerre hisz-gondol-mond-tesz valamit soksoksok ember, akkor annak törvényszerűen nagyobb ereje van.

Tehát ez a Tízmilliószoros nap olyan, mintha pl. 10-en egyszerre úgy döntenétek, hogy a 11. ismerősötöknek drukkolni fogtok és minden jót kívántok, hogy sikerüljön a fontos műtétje – akinek ezt baromi jó érzés lesz tudni. Mármint hogy ti tizen drukkoltok neki és bíztok abban, hogy sikerülni fog a műtét és ő hamar felépül. Ettől a jó érzéstől és a támogatásotok hatásától pedig – ami energetikai szinten és pszichésen is hat, ezek pedig kihatnak a fizikai síkra is – sokkal jobb érzelmi és tudati állapotban lesz jelen a műtéti beavatkozáson, így valóban nagyobb eséllyel lesz sikeres a műtét, és gyorsabb lehet a gyógyulás is.

Azaz ha a Tízmilliószoros napon én tudom, hogy rajtam kívül még sokmillió ember tudja, hogy ma Tízmilliószoros nap van, és ráadásul mindannyian közös célokért és minden lény javáért (is) kezdünk ma meditálni, akkor annak nyilván lesz egy orbitálisan szívet melengető hatása, és hatalmas ereje. ? Tízmilliószoros hatása és ereje, úgymond. Ez tulajdonképpen a szinergia, amikor 1+1 végülis több lesz, mint 2 — azaz az együttműködő részek eredményessége nagyobb a különálló részek eredményeinek összegénél.

A figyelemnek ugyanis ereje van, és amire figyelek, azt táplálom, oda csatornázom az energiát, azt erősítem. És az tud megvalósulni, az lesz a valóságom, az tölti ki a látómezőmet és a gondolataimat, amire figyelek. Ha van rá képem (vízióm), akkor meg tud valósulni amit szeretnék, akkor képes lehetek megvalósítani amit szeretnék. Ad absurdum akarok, mert akarni is szabad. Ám ha nincs róla el_kép_zelésem, azaz fogalmam sincs róla, hogy mit is szeretnék pontosan, hát akkor nem tudok annyira célirányosan haladni, és lehet, hogy észre sem veszem, hogy ott van valami ami nekem jó lehetne, mert elmegyek a lehetőség mellett. Amúgy ez sem gáz, mert nem lehet lemaradni semmiről, max. később és/vagy más fog megtörténni, de véletlenek sincsenek.

Ha pedig tízmillióan akarjuk vagy éljük és érezzük ugyanazt, akkor az egy újfajta valóságot is teremt, hiszen ez az extra erős szándék/vágy/akarat/tudatállapot már kollektívan is hat, nem pusztán egyéni szinten. Persze ez negatív előjellel ugyanígy működik ám, mint pozitív előjellel – ezért is fontos ugye tudatosítani, hogy mifelé törekszünk, mit választunk >>> mint Neo a Mátrixban, amikor döntenie kell a két kapszula között.

? Mi a Tízmilliószoros nap kamu része?
Hát az, hogy ez is csak egy tömegpszichózis, ha úgy vesszük. Tulajdonképpen az év 365 napja lehetne Tízmilliószoros nap (ha sokmillióan így gondolnánk), és én az év 365 napján enélkül is nagyjából szabadon eldönthetem, hogy mire figyelek és mit és hogyan szeretnék megteremteni, mihez és hogyan szeretnék kapcsolódni, és milyen hozzáállással szeretnék viszonyulni a dolgokhoz az életemben a figyelem-energiám tudatos irányításával, amit végsősoron tettekbe is csatornázok. És ez nálad is így van, potenciálisan.

Csakhát ide a bökőt, hogy a legtöbben azért nem ugyanúgy kelünk fel az év másik 364 napján, hogy nnnnnnnnnna, ma is itt egy csodálatos teremtő nap, maaaaaaaaaa arra hangolom magam már ébredéskor hogy csuhajja de sok hálát érezzek és jóságokat fogooook tennnniii és a céljaiiiim megvalósításáááéééért fogok extra figyelemmeeeel dolgozniiii. ?

Ez olyan, mint amikor az anti-Valentin-naposok azt mondják, hogy francba ezzel az ünneppel, ezt is csak azért találták ki, hogy a vásárlási kedvet gerjesszék (fuj-fuj), nálunk minden nap Valentin-nap, mi bármikor tudjuk szeretni egymást. Hát igen, potenciálisan igen. De azért csak jobban odafigyelünk egymásra az ilyen ünnepeken, mint bármikor máskor, nem? A szülinapodon is tutira írni/adni fogok neked valami kedveset ha olyan a kapcsolatunk, és karácsonykor is megadjuk a módját a vacsorának és szebben megterítünk, ha tehetjük.

Nnnnnna. Szóval felfoghatjuk a Tízmilliószoros napokat lehetőségként. Emlékeztetőként, hogy a figyelmünket oda irányítsuk, ahová valóban érdemes. Arra, ami támogat és közelebb vezet egymáshoz. Szerintem használjuk ki, hogy évi 4x sokmillió ember Tízmilliószorosnapozik, ÉS tudatosítsuk, hogy a maradék 361 napon IS élhetünk a teremtő erőnk és a tiszta szándékaink adta lehetőségekkel.

? Mit érdemes ilyen Tízmilliószoros napokon csinálni?
Mostmár ugye este van, de egy egyszerű gyakorlatot akár közvetlenül az álomba szenderülés előtt is elvégezhetsz még. És persze ezt megtehed másnap is, és bármely másik napon is.

Ha van kedved, próbáld ki azt, hogy gyakorlod a hála érzését. ❤ Keltsd fel magadban a hála érzését, keress dolgokat, bármit, amiért hálás tudsz lenni, és akármilyen apróságot ér megnevezni.

Még jobb, ha nem csak gondolatban veszed sorra mindazt, amiért hálás lehetsz az életedben, hanem vizualizálod is ezeket. Még ennél is jobb, ha írsz ezekből mondjuk egy listát (sőtsőtsőt akár vezethetsz hála-naplót is mindennap), és még ennnnnnnél is jobb, ha meg is beszéled ezt valakivel!

Aztán figyeeeeeeeeeeeeeld a hatáááááááááááááást, és ééééééld meg a vááááltozáááááááást! ?

?
Hálás szívvel:
Kunigunda / Kunido Vibe

A fotó készültekor tutira volt tízmillió gyönyörűségesen aranyló falevél körülöttem. ? B Ő S É G ?