Az önbecsülésed, ez a benned rejlő mag az, amit semmilyen külső forrásból nem fogsz tudni megszerezni, és amiért kizárólag te vagy a felelős. Egyéni vállalkozóként és szakemberként pedig egyenesen a sikered kulcsa ez.

Az önbecsülésed belülről táplál téged, mintha a belső Napod lenne, akármi is történik kint – ha azonban gyenge vagy hiányzik, akkor a világ összes elismérése, vagyona és diplomája is kevés lesz számodra ahhoz, hogy elég jónak érezd magad, és hozzád méltó szakmai státuszt és bevételt teremts magadnak.

Ha az önbecsülésed gyenge, vagy egyenesen az ún. imposztor szindróma tüneteit tapasztalod magadon, akkor még a siker lehetőségétől is retteghetsz. Folyamatosan kételkedni fogsz magadban, vagy félni fogsz attól, hogy egy szempillantás alatt mindent elveszíthetsz, tehát még az anyagi biztonságban sem fogod jól érezni magad.

Akármilyen ruhát öltesz magadra, akármilyen kurzusokra jársz is, legbelül az lesz az érzésed, hogy még ha mások számára meggyőző is vagy, mégha elismerésre méltó teljesítményt nyújtasz is, ez mind nem elég. Bármikor lehullhat a lepel, és kiderülhet, hogy milyen is vagy valójában, mert te pontosan tudod magadról, hogy még mindig nem vagy elég jó.

Legalábbis tudni véled. Ezek a gondolatok és érzések belőled fakadnak, a tudatos és tudattalan tudatodban gyökereznek, és gyakran olyan gyermekkorban, vagy még korábban történt élmények hatására vannak jelen, amelyekre már nem is emlékszel. Ezek a gondolatok és érzések olyan hitrendszerekké formálódtak benned, és olyan lehúzó belső párbeszédeket eredményeznek, amelyek alapvetően meghatározzák a valóságélményedet, az önmagadról alkotott képedet, és amelyekkel tulajdonképpen már önmagadat szabotálod az előrejutásban.

Azonban nem kell, hogy ez így is maradjon.

Ex-imposztor szindrómás és sikeres EV-ként segíthetek neked, hogy az önkorlátozó hiedelmeid eliminálásával végre te is segíteni tudj magadon, golyóálló önbizalomra tegyél szert, és hozzád méltó szakmai státuszt és bevételt teremts magadnak. Egóhizlalás és nyomulás nélkül.

 

 

?

jövőteremtő & personal branding konzulens