Az önbecsülésed, ez a benned rejlő mag az, amit semmilyen külső forrásból nem fogsz tudni megszerezni, amit kizárólag te tudsz megteremteni magadnak, és amiért csakis te vagy a felelős.

A támogatásommal leszámolhatsz a megfelelési kényszerrel és a szeretetéhséggel, és megszabadulhatsz a lehúzó érzelmek terhétől, a múltad árnyékától. Így a kiszolgáltatottságod, a bizonytalanságod, a félelmeid és az önszabotáló hitrendszereid által való öntudatlan vezetettség helyett végre a kezedbe veheted az életed irányítását, hogy megéld a bőséget, és valódi szeretetben, magabiztosan kapcsolódhass – önmagaddal és másokkal egyaránt. 

Egyénreszabott, valódi segítségre vágysz?

Foglalj időpontot hozzám egy ingyenes, kb. 60 perces beszélgetésre!

Akárki akármit mond neked, te mégsem érzed magad elég jónak, elég szépnek, elég értékesnek?

Az önbecsülést – az önbizalommal ellentétben – nem lehet a kívülről érkező pozitív visszajelzések révén növelni, erősíteni vagy pótolni.

Akinek sérült vagy gyenge az önbecsülése, az gyakran elveszettnek és gyökértelennek érzi magát, és sokszor még felnőttként is a szüleit hibáztatja, vagy más külső tényezőkre fogja a boldogtalanságát és sikertelenségét, miközben sokszor érzelmileg kiszolgáltatott és másoktól függő, egyfajta áldozati szerepben és folyamatos hiányállapotban éli a mindennapjait.

Ha az alábbiak igazak rád, tudatosan vagy tudattalanul nagy eséllyel te is az önbecsülés-hiányod áldozata vagy:

5

Control freaknek tartod magad?

5

Párkapcsolati nehézségeid vannak, nem érzed magad megbecsülve?

5

Magadat hibáztatod, ha valami balul sül el…

5

…vagy épp ellenkezőleg: mindig valaki vagy valami más a hibás?

5

A szüleid messze nem azt a támogató és szerető légkört nyújtották neked gyermekkorodban, amire vágytál volna, és amit még ma is hiányolsz?

5

Folyamatosan azt érzed, hogy jobbnak kellene lenned, és sosem vagy elégedett magaddal?

5

Gyakran kritizálod magad?

5

Középszerű szürke kisegérnek érzed magad másokhoz képest…

5

…vagy épp ellenkezőleg: túlkompenzálsz, de mélyen belül szorongsz?

5

Virágzol, ha a társad szeret, és kétségbe esel, ha nem ad szeretetet a megszokott módokon?

Miért és mitől sérülhet az önbecsülés?

A sérült vagy hiányos önbecsülés okai többnyire a gyermekkorban megélt tapasztalatokra, a fogantatástól a születésig megélt tapasztalásokra, vagy a fogantatás előttről hozott karmikus okokra vezethetőek vissza. Persze a társadalmi-kulturális közeg is rátehet minderre még egy-két lapáttal, dehát a társadalmunk is egyénekből épül fel, tehát az sem véletlenül olyan, amilyen.

Mivel úgy tapasztaljuk a hétköznapi tudatállapotainkban, hogy az emberi, érzékszervekhez, időhöz és térhez kötött létezésünkben ami volt, az már örökre elmúlt és megváltoztathatatlan, hajlamosak vagyunk konzerválni is ezeket a tapasztalásokat, amelyek azután hitrendszerekké alakulva a tudattalanból kezdik irányítani az érzelmeinket, a gondolatainkat és a cselekedeteinket.

A szeretet és a támogatás fájdalmas hiányai miatt végsősoron olyan önvédelmi stratégiák alakulnak ki bennünk és irányítják a működésünket, amelyek a későbbiekben ellehetetlenítik a mély, szeretetteljes megéléseket és kapcsolódásokat, hiszen félni kezdünk attól, hogy a korábban tapasztaltakhoz hasonlóan ismét visszautasítást kapunk, csalódnunk kell a másikban, elhagynak, vagy megbántanak.

Ezért bezáródunk, és a leválasztódást és az elszigetelődést választjuk tudatosan vagy tudattalanul, miközben továbbra is sóvárogva vágyjuk a szeretetet és a pozitív megerősítéseket, és nem tudunk egészséges határokat tartani.

Kunigunda

A csavar ott van, hogy a környezetünk közben tükröt mutat, és épp a legérzékenyebb pontjainkat nyomogatja, amelyek által megerősítve és jogosnak érezzük azokat a téves hitrendszereinket, miszerint biztonságosabb nem annyira megnyitni magunkat a másiknak, nem annyira kiteljesedni a munkánkban, nem annyira megmutatni az érzékenységünket, nem annyira felvállalni a gondolatainkat és érzéseinket.

Így végülis egy álarc mögé bújva élhetjük az életünket, folyamatosan hiányokat és kielégületlenségeket, frusztrációkat tapasztalva – érzelmi és anyagi téren egyaránt, bármely életszerepünkben. Valahogy soha semmi nem lesz az igazi, vagy csak átmeneti kielégülést hoz. 

moon

Hogyan lehet ezt meghaladni?

A beszélgetős terápiák mellett ma már számos olyan kvantum szemléletű módszer is van, amelyekkel a tudatos tudatnál mélyebbre ásva viszonylag könnyedén ki lehet nyerni az információt a tudattalanból annak érdekében, hogy ráláthassunk olyan rejtett összefüggésekre, mint hogy hol kivel és mikor történtek olyan traumatikus hatású események, amelyek következményeként az akkor még szükségszerű énvédő (vagy éppen a saját magunktól a másikat megvédő), mára azonban a továbblépésünket és a kiteljesedésünket gátló hitrendszerek kialakultak és meggyökeresedtek. 

Ezek a hitrendszerek az általam használt technikákkal elengedhetőek és átalakíthatóak, a helyükre pedig új és támogató, az egészséges és szeretetteljes kapcsolódásokat lehetővé tevő elképzeléseket és érzelmeket tudunk becsatornázni. 

A folyamat közben átalakul a múltban történtekhez való viszonyulásod, így végsősoron akár egy teljesen új valóságélményed születhet meg – mintha ténylegesen újjászületnél. Közben átalakul a személyiségedről alkotott képed is, és sokkal rugalmasabbá és ellenállóbbá is válhatsz. 

Számomra szakemberként pedig a legfontosabb, hogy ne egy magasabb pozícióba helyezkedve üljek veled szemben, hanem veled együtt, társként támogassalak abban, hogy benned is felszabaduljon az öngyógyítás-öngyógyulás képessége, és később önállóan is olyan állapotra tudd magad hangolni, aminek köszönhetően a kihívásos helyzeteken is könnyebben fogsz tudni keresztülmenni.  

Milyen eredményekre számíthatsz a folyamat hatásaként?

5

Visszakaphatod és visszaadhatod önmagadnak a szabadságodat, felszabadulttá és könnyűvé válsz

5

Bátrabbá és önazonosabbá válhatsz

5

A hiányállapotot a végtelen bőség megtapasztalására cserélheted

5

Kiteljesedhetsz a hivatásodban, a vállalkozásodban

5

Átalakulhatnak a terhelt kapcsolataid, megváltozik a viszonyulásod a kapcsolataidhoz

5

Biztonságosabbnak fogod érezni az életedet, a körülményektől függetlenül

5

Magadban is biztosabb leszel – hozzáférésed lesz a belső bölcsességedhez, mintha csak egy belső iránytűt kapnál

5

Együttérzőbbé és kedvesebbé válsz

5

Határozottabban fogod tudni képviselni az érdekeidet

5

Végre a saját kezedbe veheted az életed irányítását, és olyan valóságot teremthetsz magadnak, amilyenről korábban még álmodni sem mertél – önmagad, a szeretteid és mások örömére.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy tisztítsd és gyógyítsd a kapcsolatodat önmagaddal és másokkal?

Minden lelki-érzelmi átalakuláshoz és változáshoz elengedhetetlen a felismerés és a szembenézés, így ha ezeket a sorokat olvasod, gondolom máris jó úton jársz, hiszen foglalkoztatnak téged ezek a lehetőségek.

Az is lehet, hogy kipróbáltál már pár módszert, résztvettél már pár önismereti programon, de lehet, hogy még csak most keresgéled a segítődet, ezért engedd meg, hogy meséljek pár szót a Szinergóról és az én működésemről, hogy döntést hozhass arról, hogy pl. velem szeretnél-e kapcsolódni. (:

Jövőteremtő és personal branding konzulensként alapvetően az ún. #imposztor_szindróma tüneteivel küszködő, a haladásban önmagukat szabotáló egyéni vállalkozókkal dolgozom azon, hogy ezt az állapotot ki-ki meghaladhassa, megteremtve azt a szakmai státuszt és bevételt, amire amúgy a képességeihez és tudásához abszolút méltó (lenne). Lásd a Jövőteremtés c. kezdőlapot. (:

Viszont az egészséges önbecsülés megteremtésének és megerősítésének lehetőségét a munkámon keresztül szeretném elérhetővé tenni azoknak is, akik a vállalkozás fogalmát képesek tágabban is értelmezni – ugyanis az én meglátásom szerint már önmagában azzal, hogy megfoganunk és megszületünk, egy kihívásokkal teli kalandra vállalkozunk. Azaz mi emberek valójában mindannyian vállalkozók vagyunk, az aktuális munkánktól/pozíciónktól és minden egyébtől függetlenül.

Olyan személyekkel dolgozom, akik legalább minimálisan nyitottak a spiritualitásra, a tudatosulásra, a tisztánlátásra, a holisztikus szemléletre.

Zen és vipassana gyakorlóként ugyanakkor számomra rendkívül fontos az is, hogy ne legyen ebből az egészből egy lila ködös túlmisztifikálás. Az egyik nagy erősségem, hogy gyönyörűen tudom harmonizálni a materializmust a spiritualitással, ötvözve a legújabb tudományos felfedezéseken alapuló tudást az akár egészen ősi gyökerekből, sámáni hagyományokból táplálkozó energiagyógyászati #medzsik módszerekkel is, transzcendens megéléseken keresztül. Ezt élem magam is, és ezt is adom tovább.

Mivel azonban véletlenül sem az egós vágyak kielégítését szeretném erősíteni-támogatni, hanem azt, hogy 1+1 az lehet több, és gyakran több is, mint 2, ha kapcsolatokról és együttműködésekről van szó, a szinergiából fakadóan a Szinergo név született meg, ami leírja ezt az egészet – és különösképpen azért is, mert idővel szeretném bővíteni a lehetőségeiteket más csodaemberekkel való együtt_működésekkel is. 

Jelenleg a ThetaHealinggel és más kevésbé fenszi, ám annál hatékonyabb energiagyógyászati módszerekkel tudlak támogatni az utadon, vagy akár “csak” egy támogató beszélgetéssel. Éééés előbb-utóbb mindenkinek megemlítem a meditációs praxis fontosságát, mert az éntelenség tapasztalása és a megfigyelői tudatunk működtetése sorsfordító hatású, és egy ponton túl elengedhetetlen a továbblépéshez.

A problémáiddal és a problémáid gyökérokaival való szembenézéshez sok bátorság és egy biztonságos, együttérző és megtartó térre van szükséged, ezért a bátorításon túl a nyitott, ítélkezésmentes és szeretetteljes közeg biztosításával is segítelek, hogy minden a legjobb úton-módon feloldódhasson és átalakulhasson.

„A másokkal való kapcsolataimban arra a következtetésre jutottam, hogy hosszú távon nem segít, ha másnak mutatkozom, mint ami vagyok. Nem használ, ha nyugodtan és kedvesen viselkedem, mikor valójában mérges és kritikus vagyok. Nem jó, ha úgy teszek, mintha tudnám a megoldást, ha egyszer nem tudom. Nem használ, ha szívélyesnek látszom, amikor éppen ellenséges vagyok. Nem használ, ha magabiztosnak akarok tűnni, mikor éppen bizonytalan és rémült vagyok. (…) A legtöbb hiba, ami emberi kapcsolataimban előfordul, a legtöbb eset, amikor nem tudok másokon segíteni, éppen annak tulajdonítható, hogy valamiféle védekezésből másképp viselkedem kifelé, mint ahogy belül érzek.”
~ Carl Rogers

Ha szeretnél felszabadultan, önmagadban (a magodban) biztosan, önazonosan, őszintén, egész_ségben és bőségben élni a szeretet-kapcsolatok hálójában, és úgy érzed, én vagyok az, aki tudnálak támogatni az utadon és ebben a folyamatban, foglalj egy időpontot, válaszolj pár kérdésre, hogy én is nagyjából képben legyek veled, és beszélgessünk egyet, hogy kiderüljön, valóban érdemes-e együttműködnünk, és hogy mindketten szívesen dolgoznánk-e együtt.

Foglalj időpontot egy ingyenes, kb. 60 perces beszélgetésre!

Röviden megbeszélhetjük, hogy milyen akadályokat, nehézségeket tapasztalsz az életedben, és hogy a tünetek mögött milyen mélyebb okok húzódhatnak meg. Végül ha mindketten úgy érezzük, hogy van közös utunk, akár az együttműködésünk lehetőségeiről is egyeztethetünk.

Ezt érzik, akik már dolgoztak velem

Zsike

„Kunival együtt dolgozni egy óriási önismereti utazás. Az életed minden részére kihat, teljesen függetlenül attól, hogy igazából milyen célból kezded el Vele a munkát. Én évekkel ezelőtt találtam rá az oldalára, ami alapján annyira szimpatikus volt, hogy tudtam, ha egyszer belevágok az álmaim megvalósításába, Őt fogom megkeresni.

A vesédbe lát, kimondja a gondolataidat és a legjobbat hozza ki belőled minden területen! Emellett egy imádnivaló személyiség, akivel élmény a közös munka!

Nagyon köszönöm az eddigieket és már alig várom a folytatást! <3″

Verébné Erdélyi Erzsébet, Zsike